FORIPAYMENT

تلفن تماس

02191344342

FORIPAYMENT

تلفن تماس

02191344342

انواع آزمون تافل چیست؟

انواع آزمون تافل

انواع آزمون تافل شامل ۵ آزمون iBT، هوم ادیشن، PBT،CBT و جونیور است که به منظور سنجش سطح مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی آکادمیک در موسسه آموزشی ETS (Educational Testing Service) برگزار می‌شوند. ناگفته نماند که معتبرترین و معروف‌ترین آزمون تافل شامل iBT است که به‌صورت اینترنتی برگذار می‌شود و بسیاری از کشورها و موسسات آموزشی بین‌المللی مدرک این آزمون را معتبر می‌دانند.

در این مطلب از فوری پیمنت تصمیم داریم، انواع آزمون تافل را معرفی کرده و نکات و جزئیات مهم مرتبط با هر آزمون را مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی انواع آزمون تافل

آزمون تافل یکی از معتبرترین آزمون‌هایی است که علاقمندان به تحصیل و کسب و کار در کشورهای خارجی

انواع آزمون تافل در یک دسته‌بندی کلی شامل ۵ نوع است که در ادامه به ترتیب آنها را معرفی خواهیم کرد.

آزمون تافل iBT یا Internet-Based Tes

تافل iBT به‌صورت اینترنتی در مراکزی مشخص برگزار می‌شود و یکی از رایج‌ترین و همچنین معتبرترین آزمون‌های تافل به‌شمار می‌رود. در این آزمون هر چهار بخش مهارت‌های زبان‌آموزان که شامل خواندن یا ریدینگ، گوش دادن یا لیسنینگ، صحبت کردن یا اسپیکینگ و نوشتن یا رایتینگ است، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در حال‌حاضر بیش از ۱۶۰ کشور جهان آن را معتبر می‌دانند.

نمره آزمون تافل iBT در مجموع ۰ تا ۱۲۰ است. به عبارت‌دیگر داوطلب در هر‌کدام از این ۴ بخش می‌تواند حداکثر تا ۳۰ و در مجموع حداکثر تا ۱۲۰ امتیاز به‌دست‌آورد. حداقل نمره قبولی آزمون iBT در دانشگاه‌ها و موسسات مختلف متفاوت بوده و جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه باید داوطلب به وب‌سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کند.

باید متذکر شد که ساختار سوالات آزمون تافل iBT در هر بخش جدا است از این‌رو در ادامه مروری بر ساختار سوالات بخش‌های مختلف آزمون تافل iBT خواهیم داشت.

انواع آزمون تافل

·         ساختار سوالات در بخش ریدینگ تافل iBT

در بخش ریدینگ تافل iBT  زبان‌‌آموزان  باید در رابطه با موضوعات مختلف ۳ الی ۵ متن با موضوعات متفاوت را بخواند و سپس به ۱۰ الی ۱۴ سوال مختلف که در رابطه با کدام از متن‌ها مطرح می‌شود پاسخ دهند. ناگفته نماند که نوع سوالات متفاوت بوده و ممکن است به صورت تشریحی، چند گزینه‌ای و… باشد. در واقع هدف اصلی این بخش ارزیابی توانایی‌های  زبان‌‌آموزان  در بخش خواندن و درک متون انگلیسی و تشخیص نکات اصلی متن و تفسیر معانی کلمات و روابط بین متن‌ها است.

·         ساختار سؤالات لیسنینگ تافل iBT

در این بخش از آزمون مهارت شنیداری و درک مطلب، متقاضی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بنابراین زبان آموز باید ابتدا با دقت، فایل‌های صوتی مختلف را گوش کند و سپس به سوالاتی که در رابطه با هر کدام از آن‌ها مطرح می‌شود پاسخ دهد. به عبارت دیگر در این بخش باید زبان‌‌آموزان از نظر درک مطلب مورد سنجش قرار می‌گیرند. ناگفته نماند، پرسش‌هایی که در بخش لیسنینگ مطرح می‌شود، ۴ قسمت هستند و شامل گفتارهای خبری، گفتگوهای آکادمیک، مکالمات دانشگاهی و مکالمات خودمختار می‌باشند. به عنوان مثال در بخش مکالمات خودمختار، زبان‌‌آموزان برای سنجش درک مطلب عمومی، باید به مکالمات روزمره انگلیسی گوش دهند و سپس به سوالات مرتبط با آن پاسخ بدهند.

·         ساختار سؤالات رایتینگ تافل iBT

در این بخش از انواع آزمون تافل نمره‌دهی بر اساس معیارهای مختلفی صورت می‌گیرد. در این مرحله داوطلب باید در رابطه با موضوعی مشخص، یک مقاله ۳۰۰ الی ۳۵۰ کلمه‌ای بنویسد و مقاله باید شامل یک پاراگراف مقدماتی، یک پاراگراف نتیجه گیری و ۳ پاراگراف بدنه باشد. در

ادامه باید بر اساس تحلیل و دیدگاه خود یک سوال و جواب کوتاه در رابطه با آن مقاله بنویسد.

·        ساختار سوالات اسپیکینگ تافل iBT

در این بخش که از ۲ قسمت سوالات مستقل و سوالات یکپارچه تشکیل شده است، مهارت صحبت کردن کارآموز به انگلیسی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سوالات مستقل شامل ۶ L,Q,U مختلف است که داوطلب برای پاسخ دادن به هر کدام از آن‌ها ۱۵ ثانیه زمان برای آماده شدن و ۴۵ ثانیه زمان برای ارائه پاسخ دارد.

 سوالات یکپارچه شامل ۲ بخش است و در مجموع ۴ سوال از کارآموز پرسیده می‌شود. در بخش اول یک متن در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد که او باید بتواند در عرض ۴۵ ثانیه خلاصه‌ای از آن را ارائه دهد. سپس به او ۶۰ ثانیه زمان داده می‌شود که او باید در این مدت در رابطه با سوالی که از پرسیده می‌شود در این ۶۰ ثانیه صحبت کند.

در بخش بعدی یک فایل صوتی پخش می‌شود که باید زبان‌آموز در این مرحله در بازه‌زمانی ۴۵ ثانیه خلاصه‌ای از آن را بیان کند. سپس در رابطه با همین فایل صوتی سوالی مطرح می‌شود که زبان آموز باید در ظرف ۶۰ ثانیه در رابطه با آن سوال صحبت کند.

تافل هوم ادیشن یا Home Edition

یکی دیگر از انواع آزمون تافل هوم ادیشن است که این آزمون نیز به صورت اینترنتی برگذار می‌شود. این آزمون در ۲۳ مارس ۲۰۲۰ با شیوع ویروس کرونا به منظور تامین سلامت و امنیت  زبان‌‌آموزان ایجاد شد و زبان‌آموزان برای ثبت نام در آن باید به سایت ETS مراجعه کنند.

آزمون تافل هوم ادیشن در طول سه ساعت برگزار می‌شود و در طول این زمان مرورگر زبان‌آموز به صورت پیوسته و به واسطه یک سیستم هوشمند به‌منظور جلوگیری از تقلب‌های احتمالی بررسی می‌شود.  زبان‌‌آموزان  باید قبل از شروع آزمون، نرم‌افزار مخصوص ETS test Browser را روی سیستم خود نصب کنند تا به میکروفون و وبکم دسترسی پیدا کنند.

آن‌ها در طول آزمون اجازه باز کردن مرورگر و دیگر نرم‌افزارهای ممنوعه نظیر ورد را ندارند و در صورتی که قوانین شرکت در جلسه توسط داوطلب نقض شود، امتحان او لغو خواهد شد. مدرکی که از طریق این آزمون به دست می‌آید جزو مدارک معتبر بوده و در حال‌حاضر بیش از ۱۱۵۰۰ موسسه و دانشگاه و همچنین ۱۶۰ کشور دنیا مدرک حاصل از این آزمون را معتبر می‌دانند.

تافل PBT 

تافل PBT یکی دیگر از انواع آزمون تافل به‌شمار می‌رود. این آزمون برای اولین بار در سال ۱۹۶۴ از طریق موسسه ETS به‌صورت کاغذی در ۳ بخش ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ و یک بخش مجزا به نام بخش ساختاری در طول ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه برگزار شد.

ناگفته نماند که حدود سه سال است که این آزمون در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر برگزار نمی‌شود. در واقع تافل PBT فقط در نقاطی که امکان دسترسی به اینترنت وجود ندارد برگزار می‌شود. مدرک این آزمون حدود ۲ سال اعتبار دارد و در بسیاری از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی یک مدرک معتبر شناخته می‌شود.

انواع آزمون تافل

تافل CBT

تافل CBT یکی دیگر از انواع آزمون تافل است که به عنوان تافل مبتنی بر کامپیوتر یا تافل کامپیوتری نیز خوانده می‌شود. این آزمون برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ برگزار شد و ساختاری کاملاً مشابه با تافل کاغذی دارد. به‌همین دلیل به‌مرور زمان جایگزین آزمون تافل کاغذی شناخته شد. البته ناگفته نماند که این آزمون فقط تا سال ۲۰۰۶ ادامه داشت و از آن زمان به بعد تافل اینترنتی به دلیل برخورداری از مزایای مختلف جایگزین این آزمون شد.

تافل جونیور

این آزمون برای ارزیابی سطح مهارت زبان انگلیسی نوجوانان ۱۱ تا ۱۵ سال در بیش از ۵۰ کشور دنیا، در دو نوع کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود. معمولا آن دسته از نوجوانانی که می‌خواهند در مدارس خارج از کشور ادامه تحصیل دهند، در این آزمون شرکت می‌کنند.

تافل جونیور از ۳ بخش اصلی که شامل خواندن و درک مطلب، درک شنیداری و نوشتن است، تشکیل شده و در مجموعه این ۳ بخش از داوطلب ۱۲۴ سوال پرسیده می‌شود. سوالات هر ۳ بخش چند گزینه‌ای هستند و زبان‌آموز باید در طول یک ساعت‌ و ۵۵ دقیقه به همه سوالات پاسخ دهد.

به‌عبارت‌دیگر نوجوانان حدود ۵۰ دقیقه برای ۴۲ سوال مرتبط با بخش خواندن و درک مطلب، ۴۰ دقیقه برای ۴۲ سوال مرتبط با بخش شنیداری و ۲۵ دقیقه برای ۴۲ سوال بخش نوشتن زمان دارند‌. در هر بخش نیز  زبان‌‌آموزان  باید بتوانند بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ امتیاز به دست آورند. مدت زمان اعتبار این مدرک نیز دو سال است و نوجوانان از تاریخ اخذ مدرک به مدت ۲ سال می‌توانند به واسطه آن در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی ثبت نام کنند.

انواع آزمون تافل پیش نیازی مهم برای کسب جایگاه تحصیلی و شغلی ایده آل

یکی از مهم‌ترین آزمون‌های حال‌حاضر برای تعیین سطح مهارت زبان انگلیسی آزمون تافل است که در انواع مختلفی برگزار می‌شود. مدرک انواع آزمون تافل برای ثبت‌نام در اکثر موسسات و دانشگاه‌های آموزشی بین‌المللی خارج از کشور و همچنین برای یافتن موقعیت‌های شغلی بین‌المللی کارایی دارد.

نوشته قبلی

مرجع کامل آزمون تافل ۲۰۲۳

نوشته بعدی

تکنیک نت‌برداری در آزمون­های تافلiBT و آیلتس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *