همانطور که میدانید تمام مردم ایران برای ورود به ایالات متحده امریکا نیازمند دریافت ویزا هستند. برای دریافت ویزا، باید مستقیما و از طریق سفارت امریکا اقدام نمایید. از طرفی از سال 1358به بعد، در کشور ما، سفارت امریکا فعالیتی ندارد. از این رو برای دریافت ویزای این کشور باید از طریق یکی از سفارتهای امریکا، که در کشورهای همسایه فعالیت دارند، اقدام نمود.
امریکا دارای 185 نوع ویزای مختلف است که در دو دسته اصلی ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی جای میگیرند. نکته مهم که بسیاری از افراد در زمینه آن اطلاعاتی ندارند این است که ویزاهای امریکا در زمینه کاری، تحصیلی، توریستی و… همه در دسته ویزاهای غیر مهاجرتی جای میگیرند. در حقیقت ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم و ویزای غیرمهاجرتی برای اقامت موقت در امریکا صادر میگردند.
از کدام کشورهای ثالث می توان برای سفارت امریکا وقت رزرو کرد؟
رزرو وقت برای متقاضیان ایرانی در سفارت امریکا بصورت رسمی توسط سه کشور ارمنستان، امارات و ترکیه صورت میپذیرد و در این سه کشور امکان مصاحبه به زبان فارسی وجود دارد. البته این امر به معنی غیرممکن بودن پذیرش وقت مصاحبه شما از دیگر کشورها نیست، بلکه بدین معنا است که دیگر کشورها موظف به پذیرش اتباع ایرانی در کنسولگری خود نیستند.
انواع ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی امریکا
انواع ویزای مهاجرتی شامل ویزا برمبنای اشتغال، لاتاری گرین کارت، برگشت افراد مقیم و ویزای نسبت خانوادگی میشود. ویزاهای غیرمهاجرتی در گرید و ردهبندیهای متفاوتی قرار میگیرند و در سه دسته کلی توریستی، تحصیلی و کاری جای دارند. ویزای توریستی از سه گروه ویزا شامل B1 که برای بستن قرارداهای تجاری و شرکت در کنفرانسها است، B2 برای دیدن اقوام و یا دریافت خدمات درمانی و B3 ترکیبی از خدمات دو ویزای قبل، تشکیل شده است.
ویزاهای تحصیلی خود در سه دسته قرار دارند. F برای ادامه تحصیل دانشگاه، J شرکت در دورههای پژوهشی یا تدریس و M برای شرکت در دورههای کوتاه غیرآکادمیک، صادر میشوند. ویزاهای کاری هفت دسته بوده و بهترتیب شامل: H حرفه ای، I کار در رسانه، L کارهای مدیریتی و یا اجرایی، O افراد نخبه، P کار در بخش فرهنگی و هنری، R کارمند مذهب و فرقههای خاص و Q برای تبادل در زمینه امور فرهنگی، میشود.
پر کردن فرم درخواست ویزا
اولین قدم برای درخواست ویزا پر کردن فرم DS-160 است. در این فرم اطلاعات اولیه نظیر نام، تصویر الکترونیکی، محل اقامت، سابقه 5 سفر اخیر به امریکا، شناسه SEVIS تکمیل کرده سپس در کشور مقصد وقت سفارت را، مشخص کنید.
این فرم باید با دقت فراوانی پر بشود زیرا مغایرت در ورود صحیح اطلاعات در این فرم به منزله از دست دادن شانس موفقیت شما در دریافت نوبت خواهد بود. بهویژه باید توجه داشت که این فرم قابلیت ویرایش چندانی ندارد. بنابراین در هنگام پر کردن این مرحله باید دقت و وسواس زیادی بهخرج داده و هر مرحله را چندین بار چک نمایید.
مراحل دقیق رزرو وقت از سفارت امریکا
یکی از اولین مراحل برای بدست آوردن وقت سفارت امریکا، پر کردن فرم DS-160 است که درباره آن صحبت کردیم. امکان تعیین وقت بصورت حضوری در ایران وجود ندارد.
ایجاد حساب کاربری و تکمیل اطلاعات
برای ایجاد حساب کاربری اطلاعات اولیه نظیر اسم و فامیل، که مطابق با اطلاعات پاسپورت شما است، ایمیل و پسورد را وارد میکنید. در ادامه با مراجعه به ایمیل خود و استفاده از رمز عبور یکبار مصرف داده شده، فعالیت خود را تایید میکنید. پس از تایید هویت اولیه، باید در صفحه کاربری اطلاعات شخصی خود را تکمیل نمایید. بدین صورت که باید کد مربوط به فرم DS-160 را وارد نمایید تا اطلاعات شما در این سایت بارگذاری شود.
همچنین لازم است شماره پاسپورت، کشور صادر کننده آن، نوع ویزای درخواستی و دیگر اطلاعات ضروری را وارد نمایید. در صورتی که از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان داشتید، با گذر از این صفحه وارد بخش مربوط به همراهان میشوید. در اینجا در صورتی که همراه دارید، باید اطلاعات مربوط به فرم DS-160 هر یک از همراهان خود را از طریق شماره فرم در سایت وراد کنید.
هزینه های لازم برای رزرو وقت سفارت امریکا
بعد از انجام دادن این مراحل باید محل پیکاپ پاسپورت را تعیین کنید. همچنین رزرو وقت در سفارت امریکا دارای هزینه است. هزینه MRV FREE بسته به نوع ویزایی که انتخاب میکنید متفاوت خواهد بود. مثلا هزینه ویزای تحصیلی 160 دلار تعیین شده است. اما این هزینه در مواردی نظیر ویزای کاری میتواند تا 270دلار افزایش بیابد. مشورت با یک وکیل یا افراد دارای تجربه در این زمینه میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
در نظر داشته باشید که هزینه پرداختی جهت تعیین وقت سفارت، قابل بازگشت و تغییر به سفارت خانه دیگری نیست. در صورت ریجکت شدن درخواست شما یا نرسیدن به قرار تعیین شده، هزینه قابل استرداد نخواهد بود. رزرو شما در سفارت، که زمان آن پس از پرداخت هزینه تعیین میشود، دارای مهلت یکساله است و تا پنج بار قابلیت تغییر تایم آن وجود دارد.
چه مدارکی برای رزرو وقت در سفارت امریکا لازم است؟
برای اینکه بتوانید در سایت مربوطه حساب کاربری ایجاد کنید و فرایند رزرو وقت در سفارت را با موفقیت پشت سر بگذارید نیازمند مدارک زیر هستید:
- کد تایید فرم پر شده DS-160
- کپی صفحه اول گذرنامه با حداقل مدت اعتبار شش ماه
- اسکن عکس تمام رخ 5 در 5 جدید و منطبق بر شرایط ذکر شده در سایت که حداکثر در شش ماه گذشته گرفته شده باشد.
- رسید پرداخت هزینه برای درخواست ویزا
- ایمیل و شماره تلفن معتبر
- مدارک مورد نیاز که براساس کلاس ویزا تعیین میشوند، نظیر تاییدیه درخواست ویژه برخی ویزاهای خاص.
مقایسه بین سفارت های امریکا، بهترین سفارت کدام است؟
انتخاب در این زمینه یک تصمیم شخصی بوده و کاملا بستگی به شرایط و وضعیت شما دارد. افراد با اولویتهای مختلف، میتوانند تصمیم متفاوتی در این زمینه داشته باشند. مثلا سفارت امریکا در ارمنستان، شهر ایروان، واقع شده و هزینه سفر به آن، نسبت به امارات و ترکیه کمتر خواهد بود. بنابراین گزینه اول برای دانشجویان و افرادی است که میخواهند در این مرحله هزینه پایینتری را متحمل شوند . این سفارت ترافیک کاری بالاتری داشته و رزرو وقت در آن سختتر انجام میگردد.
سفارت امریکا در ترکیه در دو شهر استانبول و آنکارا قرار دارد و هزینه سفر به آن نسبتا معقول است. از مزایای سفر به آنکارا، وجود مسیر هوایی و زمینی به این شهر بوده که ممکن است برای برخی مطلوبتر باشد. سفارت امریکا در امارات در دو شهر دبی و ابوظبی قرار دارد. تهیه ویزاهای دانشجویی وتوریستی از این کشور آسانتر بوده و در مدت زمان کمتری انجام میشود.
اولویت سفارت در بررسی درخواست انواع مختلف ویزا
سفارت امریکا دارای اولویت بندی از گروه یک تا چهار بین ویزاهای متفاوت است که این امر برمبنای ضروری بودن درخواست افراد تعیین میشود. البته در برخی اوقات سفارتها بهصورت مقطعی پذیرش خود را در زمینه ویزای متفاوت افزایش میدهند. معمولا تعداد وقت مصاحبه درنظر گرفته شده برای ویزاهای توریستی و تحصیلی از دیگر موارد بیشتر است.
چه مدت طول می کشد تا نوبت رزرو شما برسد؟
تعیین زمان برای مصاحبه در سفارت امریکا به موارد متعددی از جمله نوع ویزای درخواستی، کشوری که برای مراجعه به سفارت انتخاب میکنید و شلوغ بودن سفارت بستگی دارد. کل پروسه پردازش درخواست برای ویزا در بازهای بین دو هفته تا چهار ماه طول میکشد که این یک عدد قطعی نیست. مثلا ویزای E-3 دو ماه، F-1 بلافاصله بعد از مصاحبه و J-1 بین یک تا چهار ماه بعد از مصاحبه صادر میشود. این مدت زمان برای کیسهای مختلف متفاوت خواهد بود.
مدارکی ضروری در زمان مصاحبه با سفارت
از مراحل قطعی در زمان مصاحبه با سفارت، مشاهده مدارکی است که در فرم درخواست ویزا ذکر میشوند. البته اینکه دقیقا کدام مدارک توسط بازرس مورد بررسی قرار بگیرند مشخص نخواهد بود. با این حال باید تمام مدارکی که در فرم DS-160 ذکر میکنید را با خود به همراه داشته باشید.
همچنین براساس جدیدترین آپدیت صورت گرفته مدارک زیر را باید در روز مصاحبه همراه خود داشته باشید:
- اصل گذرنامه جدید به همراه گذرنامههای قبلی.
- دو عدد عکس 5*5 جدید و رنگی تمام رخ با پس زمینه سفید.
- اصل و ترجمه مدارک هویتی نظیر شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج یا طلاق.
- اصل و ترجمه مدرک پایان یا معافیت از خدمت
- گواهیهای شغلی نظیر، گواهی اشتغال به کار، سوابق کاری، حکم بازنشستگی یا کارگزینی، پروانه مطب یا نظام مهندسی، کارت پرسنلی، کارت بازرگانی، جواز کسب یا بازرگانی و….
- اصل و ترجمه سوابق بیمه.
- ترجمه اسناد ملکی، مالی، اوراق بورسی، اوراق مشارکت و هرگونه سرمایهگذاری دیگر.
- نامه مربوط به تمکن مالی.
- پرینت گردش حساب شش ماهه فرد به زبان انگلیسی.
- تاییدیه فرم DS-160
- تاییدیه برگه رزرو وقت از سفارت امریکا.
- تاییدیه واریز هزینه درخواست ویزا.
- مدارک مرتبط با هتل در امریکا و تاییدیه بلیط رفت و برگشت.
- در صورت داشتن دعوتنامه پر کردن فرم مورد نظر به انضمام دعوتنامه.
- سایر فرمهای مرتبط با ویزاهای دارای شرایط ویژه.
تعیین وقت فوری برای مصاحبه در سفارت امریکا
از آنجا که قوانین متعدد و زیادی در زمینه مهاجرت و دریافت ویزا برای رفتن به امریکا بهویژه برای ایرانیان وجود دارد، مشورت کردن با یک گروه قوی و کاربلد تا حد زیادی نگرانیهای شما را برطرف مینماید. اطلاع داشتن از شرایط و قوانین جدید سفارتی بهعنوان یک برگ برنده، میتواند فرصتهای بهتری را در زمینه تعیین فوری وقت مصاحبه در اختیار شما قرار بدهد.